Klasyczne Chrupiące Gofry
Klasyczne chrupiące gofry mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 345 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.34 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, konfitury owocowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczne Gofry, Klasyczne Gofry, oraz Klasyczne Belgijskie Gofry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Gofrownica
Rozgrzej gofrownicę do średniej wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (aby utrzymać ciepło gotowanych gofrów).
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Ubić razem mleko, masło, skracanie i jajka w innej misce.
Wlać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki i delikatnie mieszać, aż tylko włączone (to jest w porządku, jeśli są jakieś grudki).
Lekko posmaruj górną i dolną część gofrownicy masłem. Napełnij gofrownicę około trzech czwartych drogi (niektóre gofrownice nadal powinny być widoczne). Zamknij delikatnie pokrywkę i gotuj, aż gofry będą złocisto-brązowe i chrupiące, 6 do 7 minut. Gotowane gofry trzymaj ciepłe w piekarniku lub przykryte folią na talerzu, podczas gdy pozostałe gofry.
Podawać z syropem klonowym, masłem, cukrem lub konfiturami owocowymi.