Klasyczna Zupa Tortilla

Klasyczna Zupa Tortilla
Klasyczna zupa Tortilla może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.99 za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 56 minut. Jeśli masz cebulę, olej roślinny, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Klasyczna Meksykańska Zupa Tortilla, Zupa tortilla pieczona na ogniu z paskami tortilli Ancho, oraz Zupa Tortilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać ciężką patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj pomidory, obraną cebulę i nieobrane ząbki czosnku. Pieczeń, obracając często, aż czosnek jest miękki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Czosnek wyjąć, gdy jest miękki, ale lekko poczerniony. Czosnek obieramy i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4
Dodaj chile i nadal gotować przez kolejne 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
5
Cebulę wyjąć i odstawić. Nadal gotować pomidory, aż zwęglone i sczerniałe, kolejne 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Umieścić czosnek, chile, cebula, pomidory, tortille, i 2 szklanki bulionu z kurczaka w blenderze. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać do dużego rondla i dodać pozostałe 4 szklanki bulionu z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Paski Tortilla: w średniej, ciężkiej patelni wlać wystarczającą ilość oleju, aby osiągnąć głębokość 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Podgrzać na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąco, ale nie palić.
10
Dodać paski tortilla w partiach i smażyć na złoty i chrupiące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
11
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Aby służyć, kadzi zupę do 6 indywidualnych misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
13
Podawać całe chipotle chiles, meksykańska śmietana, awokado, ser, i paski tortilla na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Paski TortillaPaski Tortilla
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W56 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn