Klasyczna Salsa Verde
Przepis Classic Salsa Verde jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 5 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 30. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać kolendry, , ząbek czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Mało kto lubi tę przystawkę. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery i ustaw stojak 3 w. z elementu grzejnego. Wyłożyć obramowaną patelnię do pieczenia folią i umieścić w niej pomidory, cebulę, poblano i serranos.
Dusić warzywa, obracając w razie potrzeby, aż pomidory i cebula są nakrapiane brązowy i chiles są czarne na całym, 12 do 15 minut; jak warzywa są zrobione, przenieść do miski. Przykryć warzywa płytką lub folią i odstawić około 5 minut dla skórek chile poluzować.
Ściągnij łodygi i poczernione skórki z chiles; dla najlepszego smaku, nie spłucz chiles (kilka poczernionych bitów jest w porządku, aby pozostawić na). Otwórz poblano i usuń nasiona.
W robocie kuchennym, warzywa impulsowe i wszelkie soki; awokado, jeśli za pomocą; kolendra; i czosnek, aż grubo pured.
Zeskrobać do miski i wymieszać w 1/4 szklanki wody, soku z limonki i 3/4 łyżeczki. sól. Doprawić do smaku solą.
* Pomidory o Smaku tarty wyglądają jak zielone pomidory z papierowymi łuskami. Poblanos (czasami błędnie oznaczone jako pasillas) to duże, mięsiste, głęboko zielone chiles o dość łagodnym smaku; znajdź je w sekcji produktów sklepu spożywczego.
Make ahead: Chill do 2 dni; jeśli używasz awokado, gładkie folii na powierzchni i chill do 1 dnia tylko.
Ciepło do smaku: możesz kontrolować ciepło salsy, dostosowując ciepło chiles. Pokrój górną część każdego chile, z pewnością przeciąć żebra i nasiona, w których skoncentrowany jest związek wytwarzający ciepło kapsaicyna. Przetestuj ogień chile, dotykając górnej części języka (każde chile ma inny poziom ciepła). Wyreguluj ciepło, jeśli chcesz łagodniejszą salsę, dzieląc chile i skrobając niektóre lub wszystkie żeberka i nasiona. Jeśli Twoja skóra jest wrażliwa, załóż rękawiczki kuchenne lub trzymaj chiles widelcem-i nie dotykaj oczu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD]()
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.