Klasyczna Forma Żurawinowa
Klasyczna forma żurawinowa może być tylko przystawką, której szukasz. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 144 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Mieszanka cukru, ananasa w syropie, żelatyna o smaku malinowym i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 50 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 17 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Forma Galaretki Żurawinowej, Cranberry Relish Mold, oraz Forma Owoców Żurawiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać wodę i cukier do wrzenia w rondlu 2-quart, mieszając od czasu do czasu; gotować 1 minutę. Wymieszać z żurawiną.
Podgrzać do wrzenia; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać żelatynę do rozpuszczenia. Wymieszać z ananasem, selerem i orzechami włoskimi.
Wlać do ungreased 6-cup mold, 8 indywidualnych form lub kielichy łodygi. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin, aż firma. Unmold na sałatki.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi selera i dodatkową żurawiną.