Klamra kurczaków pieczonych ziołami
Klamra kurczaków pieczonych w ziołach to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 38 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką gałązki pietruszki, cytrynę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Kurczaki Pieczone Ziołami, Dwa Proste Kurczaki Pieczone Ziołami, oraz Pieczone Kurczaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rezerwuj podroby z kurczaka do innych zastosowań. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu z kurcząt. Wypłukać ptaki wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć.
Posypać 1/2 łyżeczki wcierania drobiu w jamę ciała każdego ptaka.
Umieść 1/2 cebuli, cytryny i pietruszki w każdym kurczaku. Wnęki korpusu Szpilki zamykane małymi metalowymi szpikulcami.
Jeśli używasz sera, zaczynając od szyi, delikatnie wciśnij palce pod skórę każdej piersi, aby rozluźnić skórę.
Rozprowadź 5 uncji sera pod skórą każdego kurczaka, naciskając, aby utworzyć równą warstwę na piersi.
Natrzyj skórę każdego kurczaka na całej powierzchni 1/2 oleju i 1/2 pozostałego drobiu. Ustaw kurczaki, piersi w górę, co najmniej 2 cale od siebie na stojaku w 11-na 17-calowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku 400, aż termometr włożony przez najgrubszą część uda do wspólnych rejestrów 175, około 65 minut (około 55 minut w piecu konwekcyjnym).
Używając uchwytów do garnków do ochrony rąk, przechyl kurczaki, aby spuścić soki na patelnię. Ustaw kurczaki na talerzu i pozostaw w ciepłym miejscu 10 do 15 minut. Wymieszać soki z patelni, aby uwolnić rumiane kawałki; odtłuścić i wyrzucić tłuszcz, i wlać kapiele do małej miseczki. Pokroić kurczaka i podawać z sokami.