Kiwi-Granat Anioł Placki

Kiwi-Granat Anioł Placki
Kiwi-granat Angel Pie może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 310 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, śmietanę, białka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Granat Kiwi Granita Koktajl, Ciasto wiśniowe z granatem (mini) , oraz Mini Placki Żurawinowe W Kształcie Serca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 93°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Białka ubić w misce mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż białka będą spienione, następnie dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól. Kontynuuj bicie, aż białka utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać 1/2 szklanki drobnego cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, następnie zwiększyć prędkość miksera do wysokiej i nadal ubijać, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty, około 5 minut. Złóż w pozostałej 1/2 szklanki drobnego cukru delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Z tyłu łyżką, rozłóż bezę na 10 (4-calowych) rund, po 5 na każdej wyłożonej blasze do pieczenia. Uformuj zagłębienie o szerokości 3 cali w środku każdej rundy (kształt i gładka zewnętrzna strona każdej rundy za pomocą noża do masła, jeśli chcesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
5
Za pomocą drobnoziarnistego Sitka lekko posypać cukier równomiernie na bezach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
6
Piec, z drzwiami piekarnika podpartymi otwartymi około 1/2 cala z uchwytem drewnianej łyżki, aż beza będzie chrupiąca, około 2 1/2 godziny. Wyłączyć piekarnik i niech bezy stać w piekarniku, z drzwi podparte otwarte, aż do wyschnięcia, co najmniej 1 godzinę. Ostrożnie odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiekarnikPiekarnik
1
W małej misce wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą, szczyptę soli i 2 łyżki cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Żółtka ubić w średniej misce, następnie ubić mieszanką mąki na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Doprowadzić mleko tylko do wrzenia z pozostałymi 2 łyżkami cukru w 1 1/2 - do 2-kwartowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i ubić połowę mieszanki mleka do mieszaniny jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać krem z powrotem do patelni, ubijając i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając stale i energicznie, a następnie gotować, ubijając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z ognia i ubić na maśle i wanilii. Używając gumowej szpatułki, przetrzyj krem przez sito o średniej oczce do płytkiej miski. Schłodzić krem do ciast, jego powierzchnia pokryta papierem woskowym, 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
SzpatułkaSzpatułka
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Intensywnie ubij śmietanę w średniej misce, aż utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Krem ubijamy krótko, aby się rozluźnić, następnie za pomocą szpatułki delikatnie składamy bitą śmietanę. Chłód, zadaszony, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Każdą skorupkę bezy napełnić około 3 łyżkami kremu z ciasta i gładką górną część nadzienia łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
2
Kiwi podzielić równomiernie między skorupki, a następnie posypać pestkami granatu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Kolorowe Ciastka Ryżowe MochiKolorowe Ciastka Ryżowe Mochi
1
* Bezy najlepiej wypiekać w suchy dzień, wilgotność może spowodować ich lepkość.•
2
Upieczone bezy można pozostawić do wyschnięcia w wyłączonym piekarniku do 12 godzin.* Bezy można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Ciasto bez bitej śmietany można schłodzić do 1 dnia. Bitą śmietanę można złożyć do kremu do ciasta do 4 godzin wcześniej; przechowywać schłodzone, przykryte.* Kiwi można ciąć 3 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.* Nasiona granatu przechowywać, przykryte i schłodzone, 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Bita śmietanaBita śmietana
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Kolorowe Ciastka Ryżowe MochiKolorowe Ciastka Ryżowe Mochi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn