Kiwi-Granat Anioł Placki
Kiwi-granat Angel Pie może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 310 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, śmietanę, białka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Granat Kiwi Granita Koktajl, Ciasto wiśniowe z granatem (mini) , oraz Mini Placki Żurawinowe W Kształcie Serca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 93°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Białka ubić w misce mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż białka będą spienione, następnie dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól. Kontynuuj bicie, aż białka utrzymają miękkie szczyty.
Dodać 1/2 szklanki drobnego cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, następnie zwiększyć prędkość miksera do wysokiej i nadal ubijać, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty, około 5 minut. Złóż w pozostałej 1/2 szklanki drobnego cukru delikatnie, ale dokładnie.
Z tyłu łyżką, rozłóż bezę na 10 (4-calowych) rund, po 5 na każdej wyłożonej blasze do pieczenia. Uformuj zagłębienie o szerokości 3 cali w środku każdej rundy (kształt i gładka zewnętrzna strona każdej rundy za pomocą noża do masła, jeśli chcesz).
Za pomocą drobnoziarnistego Sitka lekko posypać cukier równomiernie na bezach.
Piec, z drzwiami piekarnika podpartymi otwartymi około 1/2 cala z uchwytem drewnianej łyżki, aż beza będzie chrupiąca, około 2 1/2 godziny. Wyłączyć piekarnik i niech bezy stać w piekarniku, z drzwi podparte otwarte, aż do wyschnięcia, co najmniej 1 godzinę. Ostrożnie odklej pergamin.
W małej misce wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą, szczyptę soli i 2 łyżki cukru granulowanego.
Żółtka ubić w średniej misce, następnie ubić mieszanką mąki na gładką masę.
Doprowadzić mleko tylko do wrzenia z pozostałymi 2 łyżkami cukru w 1 1/2 - do 2-kwartowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i ubić połowę mieszanki mleka do mieszaniny jaj.
Wlać krem z powrotem do patelni, ubijając i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając stale i energicznie, a następnie gotować, ubijając, 2 minuty.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle i wanilii. Używając gumowej szpatułki, przetrzyj krem przez sito o średniej oczce do płytkiej miski. Schłodzić krem do ciast, jego powierzchnia pokryta papierem woskowym, 2 godziny.
Intensywnie ubij śmietanę w średniej misce, aż utrzyma sztywne szczyty.
Krem ubijamy krótko, aby się rozluźnić, następnie za pomocą szpatułki delikatnie składamy bitą śmietanę. Chłód, zadaszony, 30 minut.
Każdą skorupkę bezy napełnić około 3 łyżkami kremu z ciasta i gładką górną część nadzienia łyżką.
Kiwi podzielić równomiernie między skorupki, a następnie posypać pestkami granatu na wierzchu.
* Bezy najlepiej wypiekać w suchy dzień, wilgotność może spowodować ich lepkość.•
Upieczone bezy można pozostawić do wyschnięcia w wyłączonym piekarniku do 12 godzin.* Bezy można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Ciasto bez bitej śmietany można schłodzić do 1 dnia. Bitą śmietanę można złożyć do kremu do ciasta do 4 godzin wcześniej; przechowywać schłodzone, przykryte.* Kiwi można ciąć 3 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.* Nasiona granatu przechowywać, przykryte i schłodzone, 3 dni.