Kiełbasa z indyka-szpinakowa Lasagna z pikantnym sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj lasagne z kiełbasą i szpinakiem z pikantnym sosem pomidorowym. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 42g białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką szpinak, oregano, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Kiełbasa z indyka-szpinakowa Lasagna z pikantnym sosem pomidorowym, Lasagne ze szpinakiem i kiełbasą z indyka, oraz Lasagne z kiełbasą i szpinakiem z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kiełbasy; smażyć na brązowo, za pomocą widelca rozbić mięso na grube kawałki, o 7 protokół.
Dodaj Pikantny Sos Pomidorowy. Dusić 5 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 191°.
Ricotta, szpinak, 1 szklanka parmezanu, jajka, śmietana, bazylia, oregano i pieprz w dużej misce. Odstawić.Łyżka 1 szklanka sosu nad dnem 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
W jednej warstwie ułożyć 3 makarony na sosie.
Rozprowadzić 1 szklankę sosu na makaronie. Łyżka 1 szklanka mieszanki ricotta na sosie.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu i 1 szklanka provolone na mieszaninie ricotta. Powtórz warstwowanie z 3 makaronem, 1 szklanką sosu, 1 szklanką mieszanki ricotta, 1/4 szklanki parmezanu i 1 szklanką provolone. Ułóż pozostałe 3 makarony nad serem. Łyżka 1 szklanka sosu nad makaronem.
Posypać pozostałe 1/4 szklanki parmezanu i 1 szklanka provolone nad lasagne. Dollop pozostałą mieszankę ricotta na szczycie lasagne. Łyżka 2 1/2 szklanki sosu wokół ricotta dollops. Szczelnie przykryć naczynie do pieczenia folią.
Piec lasagne 50 minut; odkryć i kontynuować pieczenie, aż makaron są miękkie i lasagne jest gorąca i bąbelkowa, o 25 minut dłużej.
Pozostawić lasagne 15 minut przed podaniem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przykryć i przechowywać w lodówce. Rewarm, pokryte folią, w 177°. piekarnik około 45 minut.)
Tymczasem, rewarm pozostały sos w małym rondlu na średnim ogniu.
Podawać lasagne, przechodząc pozostały sos.