Kiełbasa i papryka z chrupiącą polentą
Kiełbasa i papryka z chrupiącym Polentanem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.95 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, sól koszerna i pieprz, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polenta bazyliowa z fasolą ' n ' papryką, Grillowana Polenta z papryką i Pecorino, oraz Miękka Polenta Z Jajkiem, Czerwoną Papryką I Smażonymi Kaparami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, obracając raz, aż zacznie brązowy, 5 protokół.
Dodaj cebulę, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając, przez 4 minuty.
Dodać paprykę i czosnek i gotować, aż będą tylko miękkie, o 4 protokół. Wymieszać z winem i tymiankiem.
Przenieść patelnię do piekarnika. Pieczeń, aż kiełbasa jest gotowane przez, o 15 protokół.
Podgrzać pozostały olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Polentę gotować partiami, obracając raz, aż uzyska złoty kolor.
Polentę umieścić na talerzu. Łyżka kiełbasy, warzywa i soki patelni na górze.
Podawać z chrupiącym chlebem, w razie potrzeby.Wskazówka: kłody gotowej polenty są tajną bronią kucharza. Sprzedawany w międzynarodowej części supermarketu, mieszanka kukurydziana może być pokrojona w rund do pieczenia, pieczenia lub zapiekania. Używaj polenty jako bazy do ryb, kurczaka lub przystawek.