Kiełbasa i brokuły rabe kropielnica
Kiełbasa i brokuły rabe kropielnica może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 811 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz sól, pieprz chile, kurczak stock-in-a-box, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Spróbuj Brokuły Rabe I Kiełbasa, Hamburgery Rabe z kiełbasą i brokułami, oraz Makaron z brokułami i kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim garnku przynieś kilka centymetrów wody do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zasol wodę. Trim brokuły rabe i pokroić na 1 1/2 do 2-cala długości. Dusić we wrzącej wodzie, aby zmniejszyć gorycz, około 4 do 5 minut, a następnie zimny wstrząs w lodowatej wodzie i bardzo dobrze spuścić.
Podgrzać holenderski piekarnik lub duży garnek do zupy na średnim ogniu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni.
Dodaj kiełbasę i brązowy i crumble, 7 do 8 protokół.
Dodać cebulę, czosnek i chile i gotować kilka minut więcej.
Dodaj tymianek i skórkę z cytryny, następnie dodaj brokuł rabe i doprawić odrobiną gałki muszkatołowej. Wymieszać bulion z wodą i doprowadzić do wrzenia. Dusić kilka minut, aby połączyć smaki. Wyłączyć ogrzewanie, schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead. Podgrzać kropielnicę na małym ogniu i doprowadzić do niskiego wrzenia.
Dodać makaron i gotować do al dente, o 10 protokół. Kropielnicę kadzi w płytkich miseczkach i udekorować serem.
Podawać z chrupiącym chlebem do mycia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot