Kieszonki z wołowiną i jajkiem
Kieszonki z wołowiną i jajkiem mogą być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 263 kalorie , 4 g białka i 17 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 9 osób. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli i pieprzu, mąki, cebuli i pomidora. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Kieszonki z pity faszerowane sałatką z krabów , Kremowe kieszonki z jabłkami i cynamonem i Chrupiące kieszonki z rabarbarem .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; pokrój w smalec, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Stopniowo dodawaj mleko, mieszając widelcem, aż utworzy się kula. Przykryj i wstaw do lodówki.
Tymczasem na dużej patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. Wymieszaj z pomidorem, jajkiem, solą i pieprzem.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 x 9 cali; pokrój je na kwadraty o boku 3 cali.
Nałóż zaokrągloną łyżkę stołową nadzienia na środek każdego kwadratu. Złóż na pół, tworząc trójkąty; zaciśnij krawędzie, aby je uszczelnić.
Umieścić na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 15–20 minut lub do uzyskania złotego koloru.