Kieszonki z kurczaka po południowo-zachodniemu
Kieszonki z kurczakiem po południowo-zachodniemu to danie główne dla 4 osób. Za 2,76 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 683 kalorie , 35 g białka i 37 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, jajko, paski pieczonej piersi kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 66% , co jest dobrym wynikiem. Kieszonki z pity faszerowanej sałatką z krabów , kieszonki z kremowym jabłkiem i cynamonem oraz kieszonki z chrupiącym rabarbarem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Zdjąć z ognia, dodać kurczaka, fasolę, pomidory i 1/4 szklanki papryczek chili.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie na kwadrat o boku 14 cali.
Pokrój na cztery kwadraty. Nałóż łyżką mieszankę z kurczaka do środka każdego kwadratu; posyp serem.
Posmaruj brzegi jajkiem. Złóż ciasto na nadzienie, tworząc trójkąt; ściśnij szwy, aby je uszczelnić.
Przenieś na natłuszczoną blachę do pieczenia i posmaruj pozostałym jajkiem.
Piec w temperaturze 400° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Tymczasem w małej misce wymieszaj śmietanę i resztę papryczek chili.