Czekoladowe ciasto warstwowe z polewą czekoladową

Czekoladowe ciasto warstwowe z polewą czekoladową
Jedna porcja zawiera 696 kalorii, 8G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.55 za porcję. Jeśli masz jajka, instant espresso w proszku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Warstwowe, Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowo-słodowym, oraz Malted Chocolate & Stout Layer Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka two9-calowe patelnie do ciast o średnicy 1 1/2 cala. Dolna linia każdej patelni z pergaminem okrągłym, masłem i pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść posiekaną czekoladęw średniej metalowej misce. Ustaw miskę oversaucepan z ledwo gotującej się wody istir aż czekolada topi się i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wyjąć miskę z wody i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Mąkę, proszek do pieczenia, bakingsoda i sól wymieszać w średniej misce.Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło i 11 / 4cups cukru w dużej misce, aż puszyste ipale żółty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodawać żółtka1 na raz, ubijając aż do dobrze wymieszanejkażdy dodatek. Ubij w letniej roztopionej czekoladzie, a następnie twardej i kawie. Mieszanka Beatflour do mieszaniny czekolady w 2aditions tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KawaKawa
StoutStout
JajkoJajko
6
Używając czystych, suchych ubijaków, ubij białka jaj i pozostałe 3 łyżki cukru w innej średniej misce, aż sztywna, ale nie sucha. 1/3 białek złożyć na ciasto, aby się rozjaśniło, a następnie złożyć pozostałe białka w 2 dodatkach. Dziel ciasto między przygotowanymi patelniami do ciast (około 3 filiżanek na każdą); gładkie wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Piec ciasta, aż tester włożony docentrów wyjdzie czysty, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieść ciasta do stojaków i schłodzić w patelniach 20 minut. Odwróć ciasta na stojaki; usuń papier pakowy i schłodzić completely.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Coverand przechowywać w temperaturze pokojowej.
1
Umieść posiekaną czekoladęw średniej żaroodpornej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połącz śmietanę do picia i proszek do espresso w rondlu. Przynieś mieszankę śmietany na średnim ogniu, whiskingokazywalnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wlać mieszaninę śmietany overchopped czekolady; odstawić 1 minutę, a następnie ubijać, aż czekolada topi się imixure jest gładka. Chill Chocolate frostinguntil lekko zagęszczony i do smarowania, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin (lub forquick schładzania, umieścić lukier w zamrażarkuuntil zagęszczony i do smarowania, mieszającokazalnie, około 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Używając ząbkowanego noża, przycinaj okrągłe blaty z obu warstw ciasta, aby blaty były płaskie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
5
Umieść 1 warstwę ciasta, przycięte boki, na 9-calowej średnicy tart Pan dole orcardboard okrągły, a następnie umieścić na stojaku setover blachy do pieczenia. Upuść 1 1/4 szklanki mrożenieprzez duże łyżki na wierzchu warstwy ciasta; rozprowadzić lukier równomiernie do krawędzi z offsetspatula lub nóż do masła. Wierzch z warstwą secondcake, przycięty bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MasłoMasło
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
Forma TartaForma Tarta
6
Rozsiewanie lukru równomiernie na wierzchu i stronach ciasta. DO AHEAD: może być wykonany do 1 dnia do przodu. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
7
Niech ciasto stać w roomtemperature co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin przed podaniem.
1
Jeśli możesz go znaleźć, użyj achocolate stout (Brooklyn Brewery i
Składniki, których będziesz potrzebować
StoutStout
2
Oregon ' s Rogue Brewery make it) w cieście do ciasta. Czekoladowe smaki w piwie pochodzą z ciemnych smaków. Niektórzy piwowarzy dodają do piwa również odrobinę czekolady. Jeśli nie możeszznajdź czekoladowego Stouta, użyj innego Stouta, takiego jak Guinness. Sierra Nevada Porter i
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
StoutStout
PiwoPiwo
3
Samuel Adams miód Porter by alsowork również w tym przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorterPorter
MiódMiód
4
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn