Kieszenie na makaron Ricotta i rukola
Need a lacto ovo danie główne Wegetariańskie? Kieszenie z makaronem Ricotta i rukola mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 19g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz g jars Loyd grossman pomidor i sos warzywny, dojrzały wegetariański cheddar, rakieta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tarta z grzybami, ricottą i rukolą, Tarta z masłem ricotta z ognistą sałatką z rukoli, oraz Grzanki Ricotta z salsą z rukoli i orzechów sosny.
Instrukcje
Arkusze lasagne umieścić w dużej misce i zalać wrzącą wodą, aby przykryć. Pozostawić do namoczenia na 5 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / konwencjonalny 200C / Gaz 6 i lekko posmaruj płytką blachę do pieczenia.
Osuszyć arkusze lasagne w durszlaku. Weź jeden arkusz i umieść na środku dużą łyżkę ricotty. Rozsypać na kilka liści rakiety, dobrze doprawić, a następnie złożyć arkusz na pół. Naciśnij krawędzie razem, aby utworzyć kieszeń. Kontynuuj, aby wypełnić wszystkie arkusze makaronu, a następnie położyć je na blasze do pieczenia, aby lekko na siebie zachodziły.
Przełóż sos na kieszenie makaronu, rozprowadzając, aby upewnić się, że są one całkowicie pokryte.
Posypać serem i piec przez 10-12 minut, aż gorące i bąbelkowe.
Podawać z chrupiącą zieloną sałatką.