Kieliszki do jajek Chorizo
Kubki z jajkiem Chorizo wymagają około 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,65 USD za porcję. To danie główne ma 431 kalorii , 22 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Wystarczy mieszanka mleka, soli, jajek i kilku innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Bolillo z jajkiem i chorizo , Zapiekanka z jajkiem z chorizo i Zapiekanka z chorizo i jajkiem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Formę do muffinów o normalnej wielkości z powłoką nieprzywierającą posmaruj masłem 12 foremkami na muffinki lub 2 (6 foremek na muffinki).
W średniej wielkości garnku bulionowym ustawionym na średnim ogniu, doprowadź mleko i bulion do stanu bąbelków.
Podczas gdy płyny się nagrzewają, umieść małą patelnię na średnim ogniu z 1 obrotem patelni z oliwą z oliwek, około 1 łyżki.
Dodaj chorizo i smaż, aż będzie chrupiące od 2 do 3 minut.
Gdy płyn osiągnie bąbelki, powoli dodaj polentę i kontynuuj ubijanie, aż zacznie gęstnieć i przypominać gorące płatki owsiane, około 3 do 4 minut. Wyłącz ogień i dodaj ser, posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki masła i chrupiące chorizo.
Wlać polentę do foremek na muffiny, do 1/2 wysokości papilotek.
Gdy wszystkie kubki zostaną napełnione, grzbietem łyżki uformuj wgłębienie, popychając polentę w górę, aż dotrze do górnego brzegu formy na muffiny. Dołek będzie stosunkowo duży, ale nie ma w tym nic złego, chcesz, żeby jajko miało małe miejsce do zagnieżdżenia, aby nie wylewało się z formy. Po wykonaniu wszystkich dołków wbij jajko do każdej z miseczek wypełnionych polentą. Dopraw wierzch jajek odrobiną soli i pieprzu.
Włożyć do piekarnika i piec 20 minut; żółtko będzie jeszcze trochę płynne. Po zakończeniu wyjmij z piekarnika i odstaw, aby ostygło. Przesuń małym nożem do masła wokół krawędzi polenty, aby oddzielić ją od boków formy na muffinki. Delikatnie wyjmij je z foremek na muffiny za pomocą widelca lub noża i podawaj na talerzu lub na talerzu.