Key Lime Pie
Key Lime Pie może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Ten przepis daje 8 porcji z 392 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, cukier, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 3 minuty. Z łyżką wynik 21%, to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy to Baked Key Lime Pie Donuts {Key Lime Blog Party}, Key Lime Pie Cupcakes – Upside-Down Key Lime Pies, oraz Tajny Składnik (Key Lime): Key Lime Shrimp Tacos.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W przypadku skórki krakersa graham: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozbij krakersy graham; umieścić w robocie kuchennym i przetworzyć na okruchy. Jeśli nie masz robota kuchennego, umieść krakersy w dużej plastikowej torbie; uszczelnij, a następnie zmiażdż krakersy wałkiem do ciasta.
Dodaj roztopione masło i cukier i puls lub mieszaj, aż się połączą. Wciśnij miksturę na spód i bok Formy do ciasta, tworząc zgrabną obwódkę wokół krawędzi.
Piecz skórkę do zestalenia i złocenia, 8 minut. Odstawić na ruszcie; pozostaw piekarnik włączony.
Do nadzienia: w międzyczasie w mikserze elektrycznym z nasadką do trzepaczki ubij żółtka i skórkę z limonki z dużą prędkością, aż będą bardzo puszyste, około 5 minut. Stopniowo dodawaj skondensowane mleko i kontynuuj ubijanie, aż będzie gęste, 3 lub 4 minuty dłużej. Zmniejsz prędkość miksera i powoli dodawaj sok z limonki, mieszając tylko do połączenia, nie dłużej.
Wlej mieszaninę do skórki.
Piecz przez 10 minut lub do momentu, gdy nadzienie właśnie się zestali. Ostudzić na ruszcie, a następnie wstawić do lodówki. Zamroź przez 15 do 20 minut przed podaniem.
Na polewę: ubij śmietanę i cukier cukierniczy, aż będzie prawie sztywny.
Pokrój ciasto na ćwiartki i podawaj bardzo zimno, polewając każdy kawałek dużą porcją bitej śmietany.
Polecane wino: Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Późne Zbiory Sauvignon Blanc
Moscato d ' Asti, Late Harvest Riesling i Late Harvest Sauvignon Blanc to moje najlepsze typy Na Key Lime Pie. Ponieważ key lime pie jest dość cierpki, możesz wybrać dowolne z tych słodkich win, aby je zrównoważyć. Jednym z win, które można spróbować, Jest Villa Rosa Moscato d ' Asti. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Villa Rosa Moscato d ' Asti
Villa Rosa Moscato jest frizzante, lub lekko musujące, z aromatycznym bukietem słodkiej brzoskwini i moreli oraz delikatnymi właściwościami mineralnymi. Przyjemnie słodki, ale orzeźwiający sposób na zakończenie posiłku.