Ketchup Żurawinowy
Ketchup żurawinowy to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 339 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz 5 przypraw w proszku, cebulę, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ketchup Żurawinowy, Ketchup Żurawinowy, oraz Ketchup Żurawinowy.
Instrukcje
Dusić cebulę w wodzie w 3-do 4-quart ciężki rondel, odkryte, do miękkości, 10 do 15 minut.
Dodać żurawinę i skórkę i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż jagody są zwinięte, o 10 protokół. Odrzuć skórkę. Przecedzić jagody w robocie kuchennym, następnie przełożyć przez duże sito do rondla i wyrzucić ciała stałe.
Wymieszać cukry, 5 przypraw w proszku i sól i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut, a następnie całkowicie ostudzić.
* Ketchup żurawinowy przechowuje, schłodzony w szczelnym pojemniku, 1 miesiąc.