Ketchup Curry
Przepis Curry Ketchup jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 144 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, cebulę, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowe Curry Ketchup, Curry wieprzowe Burgery z pikantnym ketchupem, oraz Chrupiące Pieczone Chipsy Z Jarmużu + Szybki Ketchup Curry.
Instrukcje
Umieść laskę cynamonu, imbir, kardamon i goździki w 8-calowym kwadratowym kawałku gazy i zawiąż blisko.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodaj cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, 5 do 8 protokół.
Dodaj czosnek, pasta pomidorowa, curry w proszku, papryka, i mielonej musztardy i mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać przecier pomidorowy, brązowy cukier, ocet, sól i gazę; wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje do konsystencji keczupu, 45 do 60 minut.
Usunąć wiązkę gazę i wyrzucić.
Przełożyć keczup do słoika blendera i przecier, aż będzie całkowicie gładki.
Umyć i osuszyć rondel, a następnie umieścić drobną siatkę sitko na górze.
Wlać ketchup do sitka i za pomocą szpatułki przepchnąć cały ketchup.
Posmakuj keczupu i w razie potrzeby dostosuj przyprawy.
Wlać ketchup do słoika, zamknąć i przechowywać w lodówce do miesiąca.