Keralan Fish Curry z ryżem cytrynowym
Keralan ryba Curry z ryżem cytrynowym może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 161 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Mieszanka Chilli, kurkumy, tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Polędwica z dorsza w stylu Keralan En-papillote z chrupiącymi cytrusami Keralan Slaw, Keralan curry warzywne, oraz A la kedgeree: danie ryżowe z płatkami rybnymi, jajkami na twardo i curry.
Instrukcje
Pokrój rybę na kawałki wielkości kęsa, włóż do dużej miski i natrzyj odrobiną soli i 1 łyżeczką kurkumy.
Rozgrzać olej w dużej, płytkiej patelni i obrać i końcówki w drobne półksiężyce cebuli; posypać je odrobiną soli, aby zapobiec ich brązowieniu, a następnie gotować, mieszając, aż zmiękną; powinno to potrwać zaledwie 5 minut.
Całość pokroić w cienkie plasterki (choć jeśli naprawdę nie chcesz tego wcale na gorąco, możesz je posadzić, a następnie po prostu posiekać), a następnie wrzucić na patelnię z zmiękczoną cebulą. Imbir obrać i pokroić w plastry, następnie pokroić w słomkowe paski i dodać je również wraz z pozostałą łyżeczką kurkumy i kminku. Smażyć je z cebulą przez kilka minut.
Wlać puszkę mleka kokosowego do dużej szklanej miarki i dodać łyżkę pasty z tamaryndowca i wywar rybny, używając wrzącej wody z czajnika, aby doprowadzić płyn do znaku 4-cup.
Wlać na patelnię, mieszając, aby uzyskać delikatny sos curry. Spróbuj i dodaj więcej pasty tamaryndowej, jeśli chcesz. I rzeczywiście można zrobić wszystkie te godziny z wyprzedzeniem, jeśli to pomoże.
Kiedy jesteś absolutnie gotowy do jedzenia, dodać rybę do gorącego sosu i ciepła przez kilka minut, aż jej gotowane przez, ale nadal przetargu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.