Kebaby z kurczaka z salsą
Przepis kebaby z kurczaka z Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. To danie główne ma 249 kalorii, 38g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.2 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka awokado, zielona cebula, sok z limonki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Kebaby z kurczaka i Salsa z Nektarynką, Szarpane kebaby z kurczaka z salsą mango, oraz Grillowane kebaby z kurczaka z salsą cytrynową Meyer.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników. Kryj się i wyluzuj.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu.
Połącz 2 łyżki soku z limonki, sos sojowy i czosnek.
Polej kurczaka. Przykryć i marynować w lodówce 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka z marynaty, zastrzegając marynaty.
Marynatę umieścić w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Nawlecz kurczaka na 2 (10-calowe) szaszłyki.
Umieść kurczaka na ruszcie grillowym pokrytym sprayem do gotowania; grill, pokryty, 6 do 8 minut lub aż kurczak zostanie wykonany, okazjonalnie obracając i fastrygując zarezerwowaną marynatą.
Łyżka mieszanki pomidorowej na talerzu; umieścić kebaby z kurczaka na mieszaninie pomidorowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.