Kebaby Wieprzowe Z Ryżem Sezamowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj kebaby wieprzowe z ryżem sezamowym. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 542 kalorii, 48g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Za $4.58 za porcję, ten przepis okładki 40% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ćwiartki cytryny, nasiona sezamu, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia świetny wynik spoonacular 90%. Spróbuj Kebaby Wieprzowe Z Ryżem Sezamowym, Glazurowane Kebaby Wieprzowe I Ryż Sezamowy, oraz Kebaby wieprzowe z Pacyfiku z ryżem ananasowym dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej olej sezamowy w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj sezam i gotuj, mieszając, na złoty kolor, około 1 minuty. Dodaj ryż, następnie dodaj 1 3/4 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia i gotować, aż większość wody wyparuje, około 8 minut. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości, jeszcze około 12 minut; zdjąć z ognia i odstawić, aż będzie gotowy do podania.
W międzyczasie rozgrzej brojlery. Nawlecz wieprzowinę na 4 długie metalowe szaszłyki, pozostawiając przestrzeń między każdym kawałkiem; dopraw solą i pieprzem.
Ułóż szparagi na blasze do pieczenia i wymieszaj z olejem roślinnym i sosem ponzu. Odepchnij szparagi na bok patelni i dodaj szaszłyki wieprzowe.
Podsmaż wieprzowinę i szparagi, obracając raz lub dwa razy, aż wieprzowina się zrumieni i ugotuje, a szparagi zwęglą się w miejscach, 8 do 10 minut. Podziel na talerze i skrop wieprzowinę sokami z patelni; podawać z ryżem sezamowym i kawałkami cytryny.
Zdjęcia: Christopher Testani