Kałamarnica Masala

Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Kałamarnica Masala może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 23G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka pomidora, mielone nasiona kolendry, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Masala Tea powder, jak zrobić Masala Tea powder lub Chai masala, punjabi Chana masalan lub punjabi chole masala / easy Chana masala, oraz Sandwich Masala Powder - jak zrobić kanapkę Masalan w domu-Indyjska mieszanka przypraw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużym, patelni o ciężkim dnie, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać pomidory i gotować, mieszając, aż się zepsują, o 2 protokół.
Dodać chili i czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Szybko dodać kurkumę, kolendrę i czerwone chili. Wymieszać do pachnącego, około 1 minuty. Jeśli przyprawy przykleją się do dna, dodaj kilka kropli wody, aby zapobiec przypaleniu.
Dodać startego kokosa, mieszać do wymieszania i zabarwione przyprawami.
Dodać mielone kalmary, mieszać do wymieszania i pozostawić do gotowania, aż tylko gotowane przez, 5 do 7 protokół. Wymieszać z kolendrą.
Podawać na gorąco z naanem, cebulą i limonką.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.