Kawa pieczona Alaska z sosem Mocha

Kawa pieczona Alaska z sosem Mocha
Need a bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap napój? Kawa pieczona Alaska z sosem Mocha może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 614 kalorii, 10g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka likieru kawowego, lodów kawowych, białek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Suflet kawowy z sosem Mocha, Sernik Czekoladowo-Kawowy Z Sosem Mocha, oraz Lody Mochan z sosem kawowo-karmelowym.

Instrukcje

1
Linia 9x5x2 1/2-calowy metalowy bochenek patelni z folii, pozostawiając zwis. Łyżka lodów do przygotowanej patelni, równomiernie rozprowadzając i wygładzając górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Pokrój ciasto poziomo na pół. Ułóż 1 kawałek ciasta, pokrój bok w dół, na szczycie lodów i na 1 rogu patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Pozostały kawałek ciasta pokroić w paski i ułożyć na patelni, aby całkowicie pokryć lody. Przykryć zwisającym plastikiem i zamrozić do twardego, co najmniej 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Odkryj tort. Odwróć na metalowy lub inny talerz żaroodporny. Zamrozić podczas przygotowywania bezy. Białka ubić w dużej misce, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego. Beat aż miękkie szczyty tworzą. Beat in liqueur. Stopniowo dodawać cukier, ubijając aż do uzyskania sztywnych, błyszczących szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
LikierLikier
CukierCukier
6
Rozłóż bezę na cieście, całkowicie przykrywając ciasto i zamykając bezę na talerz. Zamrozić na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Połącz kawę i półsłodką czekoladę w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gładka. Zwiększ ciepło do średniego. Dusić, aż sos zgęstnieje, o 2 protokół. Lekko schłodzić. Wymieszać z likierem kawowym. (Można przygotować 3 dni wcześniej. Trzymaj ciasto zamrożone. Przykryć sos i przechowywać w lodówce; rewarm sos na średnim ogniu na małym ogniu przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Likier KawowyLikier Kawowy
KawaKawa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 260° przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Piec deser, aż beza jest lekko rumiane i po prostu ustawić, O 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pieczone Alaski pokroić w plasterki; ułożyć na talerzach. Łyżka ciepłego sosu wokół deseru i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn