Kawa pieczona Alaska z sosem Mocha
Need a bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap napój? Kawa pieczona Alaska z sosem Mocha może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 614 kalorii, 10g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka likieru kawowego, lodów kawowych, białek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Suflet kawowy z sosem Mocha, Sernik Czekoladowo-Kawowy Z Sosem Mocha, oraz Lody Mochan z sosem kawowo-karmelowym.
Instrukcje
Linia 9x5x2 1/2-calowy metalowy bochenek patelni z folii, pozostawiając zwis. Łyżka lodów do przygotowanej patelni, równomiernie rozprowadzając i wygładzając górę.
Pokrój ciasto poziomo na pół. Ułóż 1 kawałek ciasta, pokrój bok w dół, na szczycie lodów i na 1 rogu patelni.
Pozostały kawałek ciasta pokroić w paski i ułożyć na patelni, aby całkowicie pokryć lody. Przykryć zwisającym plastikiem i zamrozić do twardego, co najmniej 4 godzin.
Odkryj tort. Odwróć na metalowy lub inny talerz żaroodporny. Zamrozić podczas przygotowywania bezy. Białka ubić w dużej misce, aż się spieni.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego. Beat aż miękkie szczyty tworzą. Beat in liqueur. Stopniowo dodawać cukier, ubijając aż do uzyskania sztywnych, błyszczących szczytów.
Rozłóż bezę na cieście, całkowicie przykrywając ciasto i zamykając bezę na talerz. Zamrozić na noc.
Połącz kawę i półsłodką czekoladę w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gładka. Zwiększ ciepło do średniego. Dusić, aż sos zgęstnieje, o 2 protokół. Lekko schłodzić. Wymieszać z likierem kawowym. (Można przygotować 3 dni wcześniej. Trzymaj ciasto zamrożone. Przykryć sos i przechowywać w lodówce; rewarm sos na średnim ogniu na małym ogniu przed podaniem.)
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 260° przez 20 minut.
Piec deser, aż beza jest lekko rumiane i po prostu ustawić, O 3 protokół.
Pieczone Alaski pokroić w plasterki; ułożyć na talerzach. Łyżka ciepłego sosu wokół deseru i podawać.