Kawa Panna Cotta
Przepis Kawa Panna Cottan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1187 kalorii, 8G białka, oraz 121 g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 114 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz pod ręką 2-szklankowe metalowe formy rumowe, żelatynę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kawa Panna Cotta, Czekolada i kawa panna cotta, oraz Kawa Panna Cotta z malinowym Coulis-niskowęglowodanowa i bezglutenowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wodę do małej miseczki i posypać żelatyną.
Odstawić, aż zmiękną. Zajmie to około 10 minut, więc przejdź do reszty przepisu, podczas gdy żelatyna zmiękcza.
Do małego rondla wlać gorące mocne espresso i wymieszać z jasnobrązowym cukrem, aż się rozpuści. Teraz wymieszaj śmietanę i szczyptę soli i umieść rondel na małym ogniu.
Gdy mieszanka o zapachu cappuccino ma się zagotować-to znaczy, gdy zaczyna się trochę bąbelkować na brzegach-zdejmij patelnię z ognia.
Sprawdź, czy żelatyna wygląda miękko-powinna stać się przezroczysta i wchłonąć całą wodę - następnie zeskrobaj całą miękką żelatynę do rondla i ubijaj, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Nie zwracaj patelni do ognia po dodaniu żelatyny.
Przenieść mieszaninę do żaroodpornego dzbanka przed wlewaniem mieszaniny do 4 form, nadając zawartość dzbanka delikatną trzepaczką między każdym nalewaniem.
Przenieść do lodówki na co najmniej 4 godziny lub najlepiej na noc, aż do Ustawienia.
Niech osiągną temperaturę pokojową przed podaniem.
Aby łatwo odkręcić, zanurz dno każdej formy w przegotowanej wodzie, jeden po drugim i przytrzymaj przez około 8 sekund; pozostaw ją na zewnątrz wody przez kolejne kilka sekund, zanim zetrzesz wodę i umieścisz mały talerz sałatkowy lub spodek na wierzchu; następnie odwróć formę i pozwól panna cotta upuścić na talerz. Zrobić podobnie z pozostałych 3 formy i służyć, jak jest, lub z jakimś chłodnym sosem czekoladowym docierania na brzegach.