Karmelowy Pudding Ryżowy Przepis
Karmel ryż budyń przepis może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, cukier puder, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Przepis na budyń chlebowy z sosem pomarańczowo-karmelowym, Karmelowy Pudding Ryżowy, oraz Pudding Ryżowy Kokosowo-Karmelowy.
Instrukcje
Doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia, dodać ryż i gotować przez 2 minuty. Odcedzić i odstawić na bok.Wanilii podzielić na pół wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Umieścić strąk i nasiona w dużym rondlu z mlekiem, cukrem i solą i podgrzać do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Wlać ryż i dobrze wymieszać. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30-40 minut, mieszając od czasu do czasu, aby upewnić się, że ryż nie przykleja się do dna patelni.
Usuń z ognia, gdy cała ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki.
Dodaj żółtka, wróć do płyty i podgrzewaj delikatnie przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia, wymieszać z masłem i pozostawić do cool.To zrobić sos karmelowy, podgrzać cukier w rondlu na średnim ogniu. Miej na niego oko i często mieszaj, aby cukier się nie spalił. Gdy cukier się stopi wyjmij patelnię z ognia, pozostaw do ostygnięcia na około minutę, następnie powoli wlewaj śmietanę i mieszaj, aż uzyskasz gładki SOS.
Pudding ryżowy wlać do pojedynczych małych potraw.
Podawać sos karmelowy z boku, aby goście mogli dodać własny.Wypróbuj te przepisy budyń na Food Republic: czarny ryż budyń przepis
Przepis Na Budyń Czekoladowy Stout
Przepis Na Pudding Bananowy Jedwabiście Gładki