Karmelowy Kurczak

Karmelowy Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj karmelowego kurczaka. Jedna porcja zawiera 2493 kalorii, 126g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 18,53 zł / porcja, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka unseasoned octu ryżowego, skórka na, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Karmelowy Kurczak, oraz Karmelowy Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym szerokim ciężkim garnku na średnim ogniu. Przyprawić kurczaka solą i, pracując w 2 partiach, gotować, aż się zarumienią i będą chrupiące, 6-8 minut na stronę; przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek do garnka i gotować, często mieszając, aż złoty, o 2 protokół; przenieść na talerz z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wylać tłuszcz z garnka.Powrót garnek na średnim ogniu i dodać ½ szklanki wody, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać brązowy cukier; mieszać do rozpuszczenia, następnie gotować, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zmieni głęboki bursztynowy kolor, o 4 protokół. Ostrożnie dodać ocet (może się pęcherzykować; cukier krystalizuje); wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
CukierCukier
5
Dodać imbir, bulion, i sos sojowy; gotować, aż lekko zmniejszona, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
BulionBulion
6
Dodać kurczaka, skórkę do góry i czosnek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, aż kurczak jest gotowane przez, 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
7
Przełożyć kurczaka na talerz i luźno przykryć folią, aby utrzymać ciepło.Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia i gotować, aż wystarczająco grube, aby płaszcz łyżkę, o 10 do 12 protokół. Powrót kurczaka do garnka; obróć się do płaszcza. Top z szalotki i podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Cały KurczakCały Kurczak
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn