Karmelowy Crème Fraîche
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Caramel Crème Fraîche może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 780 kalorii, 4G białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.76 za porcję. Mieszanka crème fraîche, cukier, śmietana do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Budyń chlebowy maślany z kremem karmelowym Fraiche, Karmelowy Budyń Ryżowy Z Brązowym Masłem I Creme Fraiche, oraz Solone karmelowe Tatiny bananowe z lodami Creme fraîche.
Instrukcje
W 3-do 4-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać cukier i 1 szklankę wody, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż mieszanina będzie głęboki kolor karmelu, 12 do 20 minut. Kiedy cukier zaczyna brązowieć wokół krawędzi patelni, delikatnie obracaj, aby zapewnić równomierne karmelizowanie mieszaniny.
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać 1 szklankę śmietany (mieszanina może rozpryskiwać); ubijać do gładkości.
Wlać do dużej miski i ostudzić do temperatury pokojowej, o 20 protokół.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić pozostałą 1 szklankę śmietany i crme frache (Patrz uwagi), aż mieszanina utrzyma średnio miękkie szczyty. Wymieszać około 1 szklanki mieszanki śmietany do karmelu, aż nie pozostaną białe smugi. Delikatnie złóż pozostałą mieszankę kremu w karmel. Po całkowitym włączeniu delikatnie trzepaczką, aby w razie potrzeby zagęścić do konsystencji, którą można rozprowadzić. Zużyć natychmiast lub przykryć i schłodzić do 3 godzin.