Karmelowy Budyń Chlebowy
Jedna porcja zawiera 3780 kalorii, 71g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis służy 1 i kosztuje $18.46 za porcję. Jeśli masz mleko, ostudzoną bitą polewę, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, Karmelowy budyń chlebowy z kremowym sosem karmelowym, oraz Karmelowy budyń dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W średnim rondlu umieść mleko, karmelki i cynamon; gotuj na średnim ogniu, aż karmelki zostaną całkowicie stopione i dobrze wymieszane, często mieszając.
Zdjąć z ognia; odstawić. Jajka ubić w średniej misce trzepaczką do spienienia. Stopniowo dodawać mieszaninę karmelu, ubijając aż do dobrze wymieszanego.
Wrzucić kostki chleba z rodzynkami w natłuszczonych 2-qt. danie zapiekane.
Dodać mieszaninę karmelową; mieszać delikatnie, aż kostki chleba będą równomiernie pokryte.
Umieść danie zapiekanki w większej patelni do pieczenia wypełnionej 1-1 / 2 cala gorącej wody.
Piec 40-45 min. albo dopóki nóż włożony do środka nie wyjdzie czysty.
Podawać na ciepło z ubitą polewą i migdałami.