Karmelowo-Solny Shake Mleczny
Karmel - sól morska mleko Shake może być tylko napój szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, soli morskiej, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bananowo-Karmelowy Shake Mleczny, Mleczna i gorzka czekolada z cukrem karmelowym i solą morską, oraz The Lebowski Shake (vel White Russian Milk Shake) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić cukier w 2-quart ciężki rondel. Gotować na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż głęboki bursztynowy kolor.
Wyjmij patelnię z ognia; dodaj mleko, masło i sól(mieszanina energicznie bąbelkuje). Przywrócić patelnię do temperatury. Gotować, ciągle mieszając, aż do wymieszania i wygładzenia.
Wyjąć z ognia; ostudzić 3 minuty (nie dopuścić do stwardnienia karmelu). 2 łyżki sosu karmelowego.
Lody umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera; zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze. W blenderze powoli wlać sos karmelowy do lodów; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszaninę lodów do 6 wysokich szklanek.
Mżawka reserved sos karmelowy nad koktajlami mlecznymi.