Karmelowe Jabłka
Jabłka karmelowe wymagają ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 561 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Mieszanka skondensowanego mleka, brązowego cukru, syropu klonowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 12 drewnianych patyczków
Połącz wszystkie składniki razem, z wyjątkiem jabłek, w dużym rondlu i mieszaj drewnianą łyżką na średnim ogniu, aż cały cukier się rozpuści i nie będzie ziarnisty. Użyj mokrej szczoteczki do ciasta, aby przetrzeć boki patelni, aby rozpuścić kryształy cukru, które mogą powstać.
Przypiąć termometr cukierki na boku patelni i doprowadzić mieszaninę cukru do toczenia wrzenia na średnim ogniu, i gotować, aż termometr czyta 236 stopni F.
Wlać do miski ze stali nierdzewnej i pozostawić do ostygnięcia do 200 stopni F.
Podczas gdy syrop stygnie, wciśnij drewniany patyk do każdego jabłka od góry przez rdzeń. Kij powinien być wystarczająco głęboki, aby nie spadł, gdy zanurzysz jabłko w karmelu.
Linia arkusz cookie z matą silikonową do pieczenia lub papieru woskowanego.
Zanurz każde jabłko w karmelu 200 stopni F, uważnie obserwując, aby nie zanurzyć palców w karmelu.
Usuń nadmiar karmelu, obracając jabłka nad miseczką karmelu, a następnie przenieś do arkusza ciastek. Powtórz z pozostałymi jabłkami.
Schłodzić przez 15 minut, a następnie wyjąć je z maty silikonowej lub woskowanego papieru.
Przełożyć na półmisek i podawać.