Karmelowe Ciasto Latte
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj karmelowego ciasta Latte. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę do pieczenia, masło, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowe Ciasto Latte, Ciasto Karmelowe Latte Bundt, oraz Babeczki z białej czekolady Karmel Latte na Narodowy Dzień Czekolady karmelowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Spryskaj dno tylko patelni 13x9 cali sprayem do pieczenia z mąką.
W dużej misce, miejsce ciasto mix. W szklanej filiżance odmierzającej wymieszać 1 filiżankę ciepłej wody i 1 łyżkę granulek espresso do rozpuszczenia granulek.
Do ciasta dodać mieszankę espresso, masło i jajka. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; zeskrobać miskę. Beat na średniej prędkości 2 minuty dłużej.
Piec zgodnie z zaleceniami na pudełku na patelnię 13x9 cali. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 15 minut.
Tymczasem łyżka dulce de leche do średniej miski do mikrofalówki. W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki gorącej wody, 3 łyżki granulek espresso i rum; wymieszaj z dulce de leche, aż będzie gładka. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysokości 2 do 3 minut, mieszając po około 1 minucie z trzepaczką, aż do wylewania. Odstawić do czasu ostygnięcia ciasta.
Poke chłodzone ciasto co 1/2 cala z uchwytem koniec drewnianej łyżki.
Wlać mieszaninę dulce de leche równomiernie na ciasto; rozprowadzić mieszaninę na wierzchu ciasta metalową szpatułką, aby wypełnić otwory. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Przykryć; przechowywać w lodówce 2 godziny.
W średniej misce, ubić ubijanie śmietany i cukru pudru na dużej prędkości, aż sztywne.
Bitą śmietanę równomiernie rozprowadzić na schłodzonym cieście.
Posypać posiekaną czekoladą. Przechowywać w lodówce.