Karmelki z cytryny i rozmarynu
Karmelki z cytryny i rozmarynu mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 76 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka masła, cukru, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Karmelki z cytryny i rozmarynu, Karmelki z dyni (i typowe błędy popełniane podczas robienia karmelków), oraz Rosemary lemon shortbread + Rosemary citrus spritzer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 9-calowa kwadratowa patelnia z pergaminem. Spryskać sprayem do gotowania.
W rondlu 1-ćwiartkowym rozgrzać masło, śmietanę i sól do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Wymieszać ze skórką z rozmarynu i cytryny; odstawić.
W rondlu 3-ćwiartkowym wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i wodę.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. NIE MIESZAĆ. Gotować, aż cukier zmieni kolor na jasny złoty bursztynowy i cukierki termometr czyta 154°.
Dodać śmietanę. Ubijaj trzepaczką, aż termometr wskaże 120°.
Wlać do patelni; ostudzić 10 minut. W razie potrzeby udekoruj rozmarynem i skórką cytryny.
Ostudzić całkowicie; pokroić w kwadraty.