Karmelizowane Krewetki Chili
Przepis karmelizowane krewetki Chili może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w przybliżeniu 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wapna, mąka, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Karmelizowane przegrzebki z wędzonym kremem Chili, Sałatka z makaronem Soba z karmelizowanym kurczakiem i olejem Chili, oraz Wietnamskie Karmelizowane Krewetki.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 260°. Linia 15x10x1-calowy patelnia z folią; folia natryskowa z natryskiem do gotowania.
W zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności 1-galon, wymieszaj wszystkie składniki z wyjątkiem krewetek i limonki.
Dodaj krewetki; seal bag i wstrząsnąć płaszcz z mieszaniny cukru. Ułóż krewetki z mieszaniną cukru w jednej warstwie na patelni.
Piec 7 do 9 minut lub do momentu karmelizacji cukru.
Wyjąć z piekarnika. Korzystanie Pancake turner, skręcić krewetki; wycisnąć sok z limonki na krewetki.
Umieścić na półmisku; podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.