Karmelizowana Tarta Bananowa
Karmelizowana tarta bananowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.64 za porcję. Jedna porcja zawiera 765 kalorii, 9g białka, oraz 45 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, tylko dojrzałe banany, fasola waniliowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Karmelizowana Tarta Bananowa, Karmelizowana Tarta Bananowa Z Słodko-Gorzkim Sosem Czekoladowym, oraz Karmelizowana Tarta Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie na szorstki prostokąt o wymiarach 10 na 15 cali, a następnie przyciąć do prostokąt o wymiarach 9 na 14 cali. Za pomocą linijki wytnij pasek ciasta o szerokości 3/4 cala z każdej strony; będziesz miał 2 długie i 2 krótkie paski.
Przełożyć prostokąt na przygotowaną blachę do pieczenia i umyć jajkiem. Ustaw paski z każdej strony, aby utworzyć obramowanie, mocno naciskając, aby ułatwić przyleganie ciasta; posmaruj paski myciem jajecznym. Zamrożenie skorupy tarty do wystygnięcia, około 10 minut.
Nakłuć dno skorupy tarty widelcem.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 40 minut, aż skorupa będzie nadmuchana i złocista. Lekko przycisnąć środek muszli. Zwiększ temperaturę piekarnika do 42
Banany natrzeć sokiem z cytryny. Na patelni, gotować cukier na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż się stopi. Gotować bez mieszania, aż powstanie średnio-bursztynowy karmel, około 5 minut.
Zdjąć z ognia; ubić masło, nasiona wanilii i wodę.
Dodać banany i delikatnie obrócić, aby pokryć karmelem. Ułóż banany w skorupie tarty, pokrój boki w górę, pozostawiając większość karmelu na patelni.
Mżawka 1/4 szklanki karmelu nad bananami.
Piec tartę przez około 20 minut, aż banany będą lekko miękkie.
Lekko ostudzić, następnie podawać z bitą śmietaną lub lodami, mijając pozostały karmel na boku.