Karmelizowana cebula, Pancetta i kozi ser Frittata
Karmelizowana cebula, Pancettan i kozi ser Frittatan jest bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, ser chèvre, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Frittata Z Karmelizowaną Cebulą, Kozim Serem I Szałwią, Karmelizowany makaron Pancetta z brukselką w kremowym sosie z koziego sera, oraz Pieczone karmelizowane pieczarki, cebula, szpinak i ser szwajcarski Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni żaroodpornej, rozgrzać 1 łyżeczka masła i oleju na średnim ogniu, aż masło się stopi. Cebulę gotować w maśle 20 minut, często mieszając, aż będzie miękka.
Dodać pancetta; gotować do chrupkości.
Spuścić wszystkie, ale 1 łyżka kapieli z patelni; dodać 2 łyżki masła na patelni.
W średniej misce, ubić jajka, mleko, sól i pieprz widelcem lub wire trzepaczką do dobrze wymieszane; wlać mieszaninę pancetta w gorącej patelni.
Posypać 1/2 szklanki koziego sera na masę jajeczną. Gdy mieszanina zaczyna się układać na dnie i na bokach, delikatnie unieś gotowane porcje za pomocą szpatułki, aby cienka, niegotowana część mogła spłynąć na dno. Unikać ciągłego mieszania. Gotować 3 minuty lub aż jajka są zagęszczone, ale nadal wilgotne; zdjąć z ognia.
Pozostały ser kozi i parmezan posypać na wierzch masy jajecznej.
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Broil z góry patelni 6 cali od ciepła 1 do 2 minut lub aż jaja są ustawione i top jest po prostu zaczyna brązowy. Aby służyć, pokroić na 8 klinów.