Karmel, pomarańcza i Daktyle z pistacjowym kruchym

Karmel, pomarańcza i Daktyle z pistacjowym kruchym
Karmel, pomarańcza i deser daktylowy z pistacjowym kruchym może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 313 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz daktyle, żurawinę, pistacje i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłka Pistacjowo-Pomarańczowe Karmelowe, Wietnamskie lody kawowe z kruszonym orzechowym kruchym, oraz Hot Date Ice Cream Sundaes dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pomarańcze obierz i przekrój na misce; wyciśnij membrany, aby wycisnąć sok. Błonę należy wyrzucić. Rezerwy 1/4 szklanki soku do sosu; miejsce pomarańczowe sekcje w średniej misce. Przykryć i schłodzić w oddzielnych pojemnikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
SOSSOS
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posypać pistacje w 8-calowym okręgu na blasze pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Umieść 1/2 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając (około 2 minut). Gotować na złoty kolor, bez mieszania (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Polać karmelem pistacje; całkowicie ostudzić. Rozbij kruche na duże kawałki; umieść w hermetycznym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
KarmelKarmel
5
Dodaj 1 szklankę wody na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować do rozpuszczenia pozostałego karmelu na patelni; wyrzucić. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
Pozostałe 2 łyżki cukru i 2 łyżki wody umieścić na patelni na średnim ogniu; gotować, aż cukier się rozpuści, często mieszając (około 1 minuty). Gotować na złoty kolor, bez mieszania (około 3 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia; ostrożnie dodać 1/4 szklanki zarezerwowanego soku pomarańczowego, mieszając, aż cukier się rozpuści. Odstawić patelnię do ogrzania i gotować do rozpuszczenia karmelu, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Połącz mieszankę soku pomarańczowego, sekcje pomarańczowe, daty i żurawiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
DaktyleDaktyle
9
Podawać na lodach; top z kruche.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn