Karibu-gotowane gruszki i lody
Karibu-gotowane gruszki i lody wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.49 za porcję. Ten deser ma 240 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Przepis ten z moich przepisów wymaga anyżu gwiazdkowego, rumu, mleka, oraz jagód jałowca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, który nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym, Gotowane gruszki z kremem migdałowym, oraz Gotowane gruszki z kremem pomarańczowym.
Instrukcje
Połączyć wino, jagody jałowca, anyż, 2 laski cynamonu, goździki i gałkę muszkatołową w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut; zdjąć z ognia.
Odstawić na 30 minut. Odcedzić mieszaninę nad miską, rezerwując płyn; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać w 1/3 szklanki białego rumu.
Połącz mieszaninę rumu i 1/4 szklanki cukru w dużym rondlu. Gotować na średnim ogniu 2 minut lub aż cukier się rozpuści.
Umieścić gruszki na patelni; gotować 1 godzinę lub do gruszek zmiękną, obracając od czasu do czasu.
Gruszki usunąć; ostudzić. Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia; gotować 15 minut lub aż mieszanina zmniejsza się do 1/4 szklanki.
Połączyć mleko, śmietanę i pozostałe 2 laski cynamonu w ciężkim rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; wyrzucić laski cynamonu.
Połączyć 1/4 szklanki cukru i żółtka w dużej misce. Stopniowo dodaj połowę gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny żółtka, stale mieszając. Powrót mieszaniny do patelni; gotować na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie 160, stale mieszając.
Umieść patelnię w wypełnionej lodem misce; całkowicie ostudź.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Ostrożnie spuścić płyn z wiadra; przepakować wiadro lodem i solą. Przykryć ręcznikami kuchennymi; dojrzewać co najmniej przez 1 godzinę.
Gruszki pokroić na pół wzdłuż. Każdą połowę gruszki pokroić wzdłuż, przycinając do końca łodygi, ale nie przez nią. Wachlarzuj jedną połowę gruszki na każdym z 8 małych talerzy, a połówki gruszki rozpuść równomiernie zmniejszonym syropem.
Podawać z 1/4 szklanki lodów.
Posypać około 1 łyżeczki pistacji na każdej porcji.