Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne)

Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $9.47 za porcję, ten przepis Pokrowce 67% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 111g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1564 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liść curry, nasiona kminku, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne), Kari Kepalan Ikan Bersama Belimbing Buluh (Fish Head Curry), oraz Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca).
Instrukcje
czosnek i cebulę przetworzyć na gładką pastę w blenderze przypraw, dodając trochę oleju w razie potrzeby, aby utrzymać mieszankę obracającą się, odstawić.Curry wymieszać z 4 łyżkami wody do postaci pasty, odstawić.miąższ tamaryndowca moczyć w 500 ml (2 szklanki) wody przez 5 minut, a następnie wycisnąć i odcedzić, aby uzyskać zestaw soku na bok.rozgrzać olej w szerokim rondlu, dodać nasiona gorczycy, kozieradkę, kminek i liście curry. smażyć, aż nasiona gorczycy zaczną pop (około 30 sekund)dodać pastę z cebuli czosnkowej, mieszać smażyć na małym ogniu, aż mieszanina pachnie pachnące i zaczyna brązowieć (około 5 minut).dodaj pastę curry i gotuj na małym ogniu, aż wyschnie, a olej zacznie się oddzielać (8 do 10 minut).dodać sok z tamaryndowca i doprowadzić do wrzenia.dodaj rybę i okry, pomidory, chilli, mleko kokosowe, sól. dusić delikatnie około 10 minut(lub do czasu, aż ryba i okras są gotowane przez).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.