Kardamon-Schab w sosie pieczarkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny z kardamonem w sosie grzybowym. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 666 kalorii, 50g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz bitej śmietany, pieczeń żeberka wieprzowego, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczeń wieprzowa z sosem Kardamonowo-grzybowym, Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, oraz Zapiekanka z jagnięciny z sosem grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Puree 1/2 szklanki posiekanej cebuli, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki kardamonu i czosnku w procesorze.
Rozłóż 1/2 szklanki posiekanej cebuli na środku dużej patelni do pieczenia; top z wieprzowiną.
Wieprzowinę obficie posypać solą i pieprzem; zalać puree z cebuli. W misce wrzucić grzyby, pozostałą 1/2 szklanki cebuli i 3 łyżki oleju; posypać solą i pieprzem; ułożyć wokół wieprzowiny.
Pieczona wieprzowina 1 godzina. Łyżka pieczarek do dużego rondla.
Dodaj 1 1/2 szklanki bulionu do pieczenia patelni. Pieczona wieprzowina, aż termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 63°, około 20 minut dłużej.
Przełożyć wieprzowinę na talerz; namiot luźno z folią (temperatura wzrośnie o 5 do 10 stopni w miarę pieczenia).
Soki zeskrobać z patelni do rondla z grzybami.
Dodać śmietanę, pozostałe 1/2 szklanki bulionu i 1/4 łyżeczki kardamonu na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Mąkę i masło wymieszać w małej filiżance, wymieszać z sosem grzybowym. Gotować sos, często mieszając, aż do zmniejszenia tyle płaszcz łyżkę, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem; podawać z wieprzowiną.