Kardamon pieczeń wieprzowa z jabłkami i figami

Kardamon pieczeń wieprzowa z jabłkami i figami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kardamonu pieczonego z jabłkami i figami. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, śmietanę, Porto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Figami, Pieczeń wieprzowa z sosem Kardamonowo-grzybowym, oraz Pieczeń wieprzowa z fig, czosnkiem i Pinot Noir.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować pieczeń, połącz pierwsze 9 składników w małej misce. Przetrzyj mieszaninę na powierzchni pieczenia; umieść w płytkiej patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Umieść figi, jabłka i krystalizowany imbir wokół pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
FigiFigi
4
Zalać 3/4 szklanki nektaru i bulionu na owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarNektar
BulionBulion
OwoceOwoce
5
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 10 minut lub do czasu, aż termometr mięsa zarejestruje 145, często mieszając owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć z piekarnika; ułożyć pieczeń na desce do rzeźbienia i umieścić owoce w misce za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PiekarnikPiekarnik
7
Aby przygotować sos, wlać dowolne soki z patelni do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 1/2 szklanki nektaru gruszkowego, port i galaretkę; doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 protokół lub aż wystarczająco grube, aby lekko Płaszcz Z Tyłu łyżki. Wymieszać w śmietanie; dusić 2 minuty lub aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Nektar GruszkowyNektar Gruszkowy
GalaretkaGalaretka
SOSSOS
PortPort
9
Uwaga na wino: oto danie, które błaga o Rieslinga z Alzacji we Francji. Ogólnie rzecz biorąc, białe wina Alzacji są znane ze swojego powinowactwa do dań wieprzowych. Ale w szczególności, zarówno kwasowość, jak i owocowość Rieslinga sprawiają, że jest to gwiazda, gdy smaki idą w kilku kierunkach-słodki (figi), pikantny (kardamon), ziołowy (koper włoski) i egzotyczny (imbir) w tym samym czasie. Spróbuj Hugel et Fils Riesling 2003 z Alzacji ($20). - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
RieslingRiesling
Koper WłoskiKoper Włoski
ImbirImbir
FigiFigi
WieprzowinaWieprzowina
WinoWino
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia19
Magazyn