Kardamon-Lody Pistacjowe
Kardamonowo-pistacjowe lody to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 7 porcjami. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 13g białka, oraz 42g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko skondensowane, mielony kardamon, Prażone pistacje i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Z Lodami Pistacjowymi Kardamonowymi, Ciasto jagodowo-pistacjowe z kremem kardamonowym, oraz Kardamon - Pistacjowe Biszkopty dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze połączyć odparowane mleko, mleko skondensowane, pistacje i kardamon; wirować, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
W dużej misce z mikserem z dużą prędkością, ubij śmietanę, aż utrzyma wyraźne szczyty.
Dodaj mieszaninę orzechów do śmietany; złożyć, aby dobrze wymieszać.
Wlać do 2-quart (lub większej) Maszyny do lodów. Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta, aż mieszanina będzie wystarczająco mocna, aby czerpać, dasher jest trudny do obracania lub maszyna zatrzymuje się.
Podawać delikatnie mrożone lody. Lub pakiet hermetyczny i zamrażać do 1 tygodnia. Łyżka lodów do misek.
Dodaj syrop truskawkowy i całe truskawki do smaku.