Kardamon i suszone bułeczki wiśniowe
Kardamon i suszone bułeczki wiśniowe mogą być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 157 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 19. Kilka osób naprawdę lubiło ten poranny posiłek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bułeczki z suszoną gruszką i kardamonem, Suszony Chleb Wiśniowo-Kardamonowy, oraz Suszone Bułeczki Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki, cukier, proszek do pieczenia, sól i kardamon wymieszać w dużej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast, 2 nożami lub widelcem, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
W średniej misce połączyć maślankę, skórkę, wanilię i jajko; wymieszać z suszonymi wiśniami.
Dodać maślankę do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego (ciasto będzie lepkie).
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Wierzch ciasta wymieszać z 2 łyżeczkami mąki uniwersalnej i wkleić w 8-calowe koło.
Pokrój ciasto na 8 klinów; ułóż kliny 1/2 cala od siebie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Szczotka białka jaj na klinach.
Piec w temperaturze 350 ° F przez 25 minut lub do złotego koloru.