Karczochy z Scallion Vinaigrette
Karczochy z Scallion Vinaigrette może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 2,21 zł za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz świeżo zmielony pieprz, sól, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Karczochy z majonezem kaparowo-cebulowym, Karczochy gotowane na parze z majonezem Kaparowo-cebulowym, oraz Scallion Vinaigrette.
Instrukcje
W dużym szerokim garnku ze stali nierdzewnej połączyć wodę, 2 łyżki oleju, 1 1/2 łyżki octu, cebulę, ziarna pieprzu, liście laurowe i 1/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia.
Odetnij łodygi od karczochów i odetnij górną trzecią część liści. Jeśli chcesz, używając nożyczek, odetnij końcówki z pozostałych liści, aby usunąć kolce.
Włóż karczochy do garnka, łodyga kończy się w dół. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż podstawy karczochów będą miękkie po przekłuciu małym nożem, 30 do 40 minut.
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej wymieszać musztardę, pozostałe 4 łyżki octu, szalotki, pietruszkę, sok z cytryny, Pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli i zmielony pieprz.
Dodaj pozostały 1 szklankę oleju powoli, ubijając.
Podawać każdy karczoch z małą miską vinaigrette obok do zanurzenia.