Karczochy z Lemonnaise
Karczochy z Lemonnaise to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet destylowany, ziarna pieprzu, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Karczochy, Jak grillować karczochy, oraz Nadziewane Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij 6-do 8-quart patelni do połowy wodą.
Dodać ocet i pieprz; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Tymczasem, pokroić o 1 cal od wierzchołków karczochów; wyrzucić końcówki. Trim łodygi równo z dna. Zdjąć i wyrzucić małe liście z dna. Nożyczkami Wytnij cierniste końcówki z pozostałych zewnętrznych liści.
Dodać karczochy do wody i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż DNA przebić łatwo, 30 do 35 minut; odcedzić.
Podczas gdy karczochy gotować, zrobić lemonnaise. W blenderze lub robocie kuchennym (blender daje najlepsze wyniki) wiruj tofu, sok z cytryny, olej i musztardę, aż będą gładkie. Doprawić solą i pieprzem. (W przypadku wcześniejszego schłodzenia hermetycznie do 1 dnia; przed użyciem wymieszać.)
Podawać karczochy z sosem do maczania.
Zmienianie sosu dunk: w przypadku wariacji na temat lemmonaise (Krok 4 powyżej), dodaj składniki do podstawowego przepisu i mieszaj w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodać 1 ząbek mielonego czosnku.
Dodać 2 łyżeczki odsączonych kaparów i 1 1/2 łyżeczki pasty sardeli.
Sos chili-cilantro: zamiast soku z cytryny użyj 4 łyżeczek soku z limonki.
Dodaj 1/2 do 1 łodygi świeżego Serrano chili i 1/3 Puchar pakowane świeżej kolendry.
Dodaj 1/4 szklanki suszonych połówek pomidorów (nie zapakowanych w olej).
Dodaj 1 szklankę każdego lekko pakowane liście szpinaku i pietruszki, i 1/2 szklanki posiekanej zielonej cebuli.
Dodać 2 łyżki Madery i zmielony szczypiorek.
SOS pomarańczowo-kolendrowy: użyj tylko 1 łyżki soku z cytryny.
Dodaj 4 łyżeczki soku pomarańczowego i 1/2 łyżeczki każdej zmielonej kolendry i startej skórki pomarańczowej.
Tamari-sos sezamowy: Zastąp azjatycką (tostową) oliwę sezamową oliwą z oliwek.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki tamari.