Karczochy z dipem pieczonym pieprzem
Karczochy z Dip pieczony pieprz może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 209 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz karczochy, papryka, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż, odrzucając nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Dusić przez 10 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 20 minut. Obieramy i odstawiamy.
Odciąć łodygi karczocha i usunąć dolne liście. Trim o 1 cal od wierzchołków karczochów. Przynieś wodę, plasterki cytryny i liść laurowy do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj karczochy; przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż liść w pobliżu środka każdego karczocha wyciąga łatwo.
Dobrze odcedzić; wyrzucić cytrynę i liść laurowy. Odstawić.
Połączyć paprykę, olej, musztarda, i ocet w blenderze; proces do gładkiej.
Połącz mieszankę papryki, drobnoziarniste zioła i czarny pieprz. Łyżka 2/3 szklanki do miseczki; posypać fetą i kaparami.
Podawać z karczochami. Przykryć i schłodzić pozostały dip.