Karczochy Au Gratin
Karczochy Au Gratin może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz marynowane karczochy, balsamiczny winegret, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Karczochy Au Gratin, Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise), oraz Cykoria Warzywna (Cykoria Liściasta, Cykoria Brukselska).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Posmaruj 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia oliwą z oliwek i posyp 2 łyżkami bułki tartej.
Umieść karczochy cup-side up na bułce tartej i pędzla lub skropić oliwą z oliwek.
Posypać 1 łyżką bułki tartej i parmezanem.
Piec przez 15 minut; wyjąć z piekarnika i rozgrzać brojlery. Ser z owczego mleka podzielić na karczochy; posypać pozostałą 1 łyżką bułki tartej. Broil aż ser zaczyna bańki i topping Brązy, 3 do 4 protokół. Wrzucić warzywa sałatkowe z winegret balsamiczny w misce; podawać karczochy na wierzchu zieleni.