Karczoch i Fava Pappardelle

Karczoch i Fava Pappardelle
Karczoch i Fava Pappardelle mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 741 kalorii, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cytrynę plus łyżkę. sok z cytryny, użyj albo, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Yuba Pappardelle z groszkiem angielskim, liśćmi Fava i bazylią, Sałatka Ze Szparagów, Karczochów I Fasoli Fava, oraz Budyń karczochowy z sosem fasolowym Fava.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z 1 cytryny do miski z zimną wodą. Przygotuj karczochy, jak pokazano po prawej stronie i połówki kawałki ponownie wzdłuż; upuść do miski, jak idziesz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Roztopić 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu i dodać okruchy. Gotować, często mieszając, aż światło złoty i chrupiące, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do miski i odstawić; wytrzeć patelnię do czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
4
Osuszyć karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
5
Podgrzać garnek wody do wrzenia. W międzyczasie podgrzej 2 łyżki. masło i 1 łyżka. olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
6
Dodaj karczochy i 1/2 łyżeczki. sól i wymieszać do herbu; gotować, przykryte, obracając raz, aż karczochy są światło złote i miękkie, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SólSól
7
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Roztopić Pozostałe 1 łyżka. masło na patelni, dodać czosnek, i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj wino i 1 łyżkę. sok z cytryny i gotować, aż lekko zmniejszona, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WinoWino
10
Dodać podsmażone karczochy i gotować na wolnym ogniu, podczas gdy makaron gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
MakaronyMakarony
11
Makaron gotować zgodnie z zaleceniami opakowania, dodając jednocześnie favas do wody (jeśli używasz grochu, dodaj tylko w ostatniej minucie lub dwóch).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
GrochGroch
12
Odcedzić, rezerwując około 1 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
13
Dodaj makaron i favas do karczochów na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wymieszać ze szczypiorkiem, pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki. sól i 1 łyżka. olej. Gotować aż do ogrzania, dodając wodę z makaronu w razie potrzeby zwilżyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Skropić olejem, wymieszać połowę bułki tartej i przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
16
Posypać pozostałymi okruchami i podawać z większą ilością oleju, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
17
* Wirować chleb w robocie kuchennym, aby okruchy. Do skorupki i obrać świeże favas, usunąć fasolę ze strąków, a następnie gotować fasolę w osolonej wodzie 2 minuty. Rozedrzyj fasolę na okrągłym końcu i wyskocz z twardej skóry. Znajdź mrożone obrane favas na rynkach Bliskiego Wschodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
ChlebChleb
WodaWoda
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn