Kapusta zwiędła z boczkiem i octem
Zwiędły jarmuż z boczkiem i octem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 154 kalorie. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka kurczaka, ocet sherry, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Garlicky Zwiędły Jarmuż Z Czerwonym Octem Winnym, Zwiędłe warzywa z czosnkiem i octem balsamicznym, oraz Zwiędłe Zielenie mniszka lekarskiego z cebulą, rodzynkami i octem balsamicznym.
Instrukcje
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Zdjąć z patelni; pokruszyć. Zwiększ ciepło do średniego.
Dodaj cebulę do kapieli na patelni; smażyć 3 protokół.
Dodać jarmuż; gotować 2 minuty lub aż jarmuż zacznie więdnąć, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj bulion; przykryć i gotować 4 minuty lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z octem i syropem.
Posypać pokruszonym boczkiem.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim i małym ogniu.
Dodaj 1 łyżkę lekkiego mleka kokosowego i 1 łyżeczkę oleju rzepakowego.
Dodaj 1 nasiona mielonego jalapeo i 2 łyżeczki mielonego imbiru; gotować 1 minutę.
Dodać 8 filiżanek posiekanej kapusty; gotować 2 protokół.
Dodaj 1/4 szklanki lekkiego mleka kokosowego, 1/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki cukru; przykryć i gotować 4 protokół. Wymieszaj 1/4 szklanki lekkiego mleka kokosowego, 2 łyżeczki soku z limonki i 1/8 łyżeczki soli koszernej.
Porcje 4 (porcja: 1/2 szklanki) kalorie 69; tłuszcz 4g (sat 8g); sód 99mg
Farro & orzechy włoskie: przygotuj 1 szklankę perłowego farro.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim i małym ogniu.
Dodaj 2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich i 3 1/2 szklanki posiekanego jarmużu; gotować 2 protokół.
Dodaj 1/3 szklanki niesolonego kurczaka bulion; przykryć i gotować 4 protokół.
Połącz 4 łyżeczki octu sherry i 1 łyżeczkę syropu klonowego w misce.
Dodaj farro, 2 łyżeczki oleju z orzechów włoskich i 1/4 łyżeczki soli koszernej.
Dodać mieszankę jarmuż i 2 łyżki tosty posiekane orzechy włoskie.
Porcje 4 (porcja: 3/4 szklanki) kalorie 256; tłuszcz 1g (sat 7g); sód 143MG
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; zawirować do herbu.
Dodać 2 pokrojone szalotki; gotować 5 minut lub aż złoty, często mieszając.
Dodaj 8 filiżanek posiekanej kapusty, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu na patelnię; gotować 2 protokół.
Dodać 2/3 szklanki niesolonego wywaru z kurczaka; przykryć i gotować 4 minuty lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Porcje 4 (porcja: 1/2 szklanki) kalorie 109; tłuszcz 3g (sat 1G); sód 200mg