Kapusta maślana z kminkiem
Kapusta maślana z kminkiem to bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przystawka. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 162 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona selera, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 473 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Kapusta z kminkiem, Kapusta Z Kminkiem, oraz Kapusta Włoska Z Kminkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży (8-quart) garnek dobrze osolonej wody do wrzenia.
Przygotuj kapustę: podczas podgrzewania wody przygotuj kapustę. Oderwać i wyrzucić i odbarwione lub stare zewnętrzne liście.
Pokrój głowę kapusty na ćwiartki, przez rdzeń, a następnie odetnij i wyrzuć rdzeń. Użyj rąk, aby rozerwać kapustę na duże (około 1 do 2 cali) kawałki. (Lub użyj noża.)
Gotuj liście przez 90 sekund: gdy woda jest w wrzeniu, dodaj rozdarte liście kapusty do wody. Zanurz liście w gorącej wodzie. Gotować przez 90 sekund, a następnie odsączyć garnek z wody. Powrót liści kapusty do garnka.
Roztopić masło, wrzucić z kapustą, kminkiem, nasionami selera, solą: do kapusty wymieszać 4 łyżki masła. Kapusta i patelnia są gorące, więc masło powinno szybko stopić się na patelni.
Jeśli używasz niesolonego masła, będziesz chciał dodać więcej soli do kapusty. Zacznij od pół łyżeczki i dodaj więcej w razie potrzeby.
Posypać kminkiem, nasionami selera i czarnym pieprzem, i wrzucić do połączenia.
Podawać natychmiast. Świetnie smakuje z wieprzowiną, cielęciną lub parówkami.