Kapusta kiszona do konserw

Kapusta kiszona do konserw
Need a jaskiniowiec, gluten free, primal i FODMAP friendly hor d ' oeuvre? Kapusta kiszona do konserw może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Ten przepis służy 36. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wiele osób robiło ten przepis, a 131 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Buraki Marynowane (Do Konserw), Strona Główna Ciasto Konserwowe, oraz Mój dzień sosu spaghetti.

Instrukcje

1
Usunąć zewnętrzne liście i wszelkie niepożądane porcje z jędrnych dojrzałych główek kapusty; umyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
2
Pokroić na połówki lub ćwiartki; usunąć rdzeń. Użyj rozdrabniacza lub ostrego noża, aby pokroić kapustę na cienkie strzępy o grubości dziesięciocentówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
W dużej misce dokładnie wymieszać 3 łyżki soli z 5 lbs. rozdrobniona kapusta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Pozostawić soloną kapustę na kilka minut, aby lekko zwiędła; pozwala to na pakowanie bez nadmiernego łamania lub zasinienia strzępów.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
5
Solidnie i równomiernie zapakować soloną kapustę do dużego, czystego pojemnika do wytrawiania. Używając drewnianej łyżki, tappera lub rąk, mocno naciskaj, aż sok wypłynie na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Powtarzaj rozdrabnianie, solenie i pakowanie kapusty, aż pojemnik zostanie napełniony do 3 do 4 cali od góry. Jeśli sok nie pokrywa kapusty, dodać solankę: 1 1/2 łyżki soli do 1 kwarty wody; doprowadzić solankę do wrzenia; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Kapustę przykryć muślinem lub gazą i przykryć brzegami do wnętrza pojemnika. Kapustę odcedzić pod solanką. Powstawanie pęcherzyków gazu wskazuje na przebieg fermentacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
8
Każdego dnia usuwaj i usuwaj powstawanie szumowin. Temperatura pokojowa 70 stopni do 75 stopni F jest najlepsza do fermentacji kapusty. Fermentacja kończy się zwykle w ciągu 3 do 6 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
9
Aby można: przynieść kapustę kiszoną na wolnym ogniu (185 do 210 stopni F). Nie gotować. Zapakuj gorącą kapustę do gorących słoików, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
10
Usunąć pęcherzyki powietrza. Dopasuj czapki. Przetwórz kufle 15 minut, ćwiartki 20 minut, w puszce z wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia39
Magazyn