Kaponata Grecka
Need a przystawka wegańska? Grecka Caponata może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. 301 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz japoński bakłażan, chleb na zakwasie, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kaponata Grecka, Caponata, oraz Caponata.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wlać pomidory z puszki do naczynia do pieczenia 3 1/2 kwarty i rozprowadzić na dno. W dużej misce połącz pozostałe składniki (z wyjątkiem chleba). Wrzuć do płaszcza.
Warzywa zalać pomidorami z puszki w równomiernej warstwie. Przykryć naczynie do pieczenia folią i piec przez 20 minut.
Wyjmij folię i piecz, aż krawędzie warzyw będą złote, około 30 do 40 minut.
Podawać samodzielnie jako dodatek, lub nad tosty chleb na zakwasie do dania głównego.